zondag 18 september 2016

Tortilla’s uit de rugzak


Ingrediënten voor 4 tot 5 personen:

  • 15 tortilla’s (ongeveer 3 per persoon, ik heb die grote kant en klare van de Xenos gebruikt. Als je kleinere tortilla’s neemt heb je uiteraard meer nodig).
  • 2 tot 3 blikken kidneybonen, gedroogd in de dehydrator, of een vergelijkbare hoeveelheid gedroogde bonen van www.globetrotter.nl
  • 1 flink blik mais, idem
  • 5 paprika’s, idem
  • Paar handjes gedroogde aubergine, kleingesneden
  • 2 zakjes instant tortillasauspoeder van de Xenos, dit kan je vervangen door tomatensauspoeder / tomatensoeppoeder met mexicaanse kruiden
  • 1 zakje tomatensaus/soeppoeder
  • facultatief maar wel lekker: zak geraspte kaas (een variant die mooi smelt, dus geen Parmezaan)


Bereiding:

Breng alle gedroogde ingrediënten aan de kook in voldoende water (ze nemen behoorlijk wat op, maar je wil het ook niet te waterig hebben. Begin dus relatief bescheiden maar check regelmatig hoe het ervoor staat zodat je er extra water bij kan doen). Voeg als het kookt de sauspoeders toe. Laat
pruttelen / hooikisten tot alle gedroogde groenten gaar zijn. De tortilla’s worden het lekkerst als je ze even kort aan beide zijden bakt op een pannendeksel / in een koekenpan. Vul met de groentensaus,

Bestrooi met kaas, rol op en eet smakelijk!

Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten