vrijdag 2 december 2016

Kruidige appel-abrikozencake

Wanneer je een dagje gaat wandelen, is het natuurlijk super leuk als je je wandelgezelschap kunt verrassen met een zelfgemaakte fruitcake!

Ingrediënten

  • 115 gram zachte boter + extra boter voor het invetten
  • 140 gram ruwe rietsuiker
  • 2 eieren, geklopt
  • 100 gram gewelde gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
  • 2 appels, geschild en grof geraspt
  • 2 eetlepels melk
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • ½ theelepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een cakeblik en bekleed bodem en uiteinden met bakpapier (of bekleed het hele blik ermee).

Klop de boter en de suiker in een kom tot een schuimige massa. Klop geleidelijk de eieren erdoor.

Spatel de abrikozen, de appels en de melk door het botermengsel.

Zeef meel, koekkruiden en kaneel boven het mengsel en spatel ze erdoor.

Schep het beslag in het cakeblik. Bak 55-60 minuten in de oven, tot een satéprikker die je erin steekt er weer schoon uit komt.

Laat de cake afkoelen en doe hem in je rugzak  :)

Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten