donderdag 16 januari 2020

Rode curry met gedroogde wokgroenten

Afgelopen januari waren we lekker een paar dagen hiken in Duitsland. Deze curry beviel goed! Het is helaas zonder foto, want we zaten in de stromende regen onder een tarp te koken en te eten. We waren vooral bezig met verkleumen, heel snel het eten naar binnen werken, zodat we lekker in onze slaapzak konden kruipen!

Maak jij dit gerecht ook, in betere omstandigheden, stuur je dan je foto? Dan plaatsen we die bij dit recept!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
  • 300 gram rijst (bijvoorbeeld snelkook zilvervliesrijst, dat is lekker voedzaam)
  • 1800 gram diepvrieswokgroenten. Deze droog je van te voren in je voedseldroger. Het aangegeven gewicht is in bevroren staat.
  • 1 pakje (70 gram) Fair Trade rode currypasta.
  • 1 blok Santen (gecondenseerde kokosmelk in een blok) of voldoende kokosmelkpoeder om 1 blik kokosmelk mee te vervangen.
  • 3 eetlepels gedroogde gemberstukjes, ooit gekocht bij de Lidl. Dit kun je gemakkelijk vervangen door een stukje verse gember.
  • 3 eetlepels gedroogde lente-uitjes, ook ooit gekocht bij de Lidl. Dit kun je vervangen door verse lente-uitjes of gedroogde uitjes voor eroverheen.
  • 1 zakje cashewnoten
  • Optioneel: klein bakje verse taugé

Kook de rijst gaar met de gedroogde gember en de gedroogde lente-uitjes.

Doe in de andere pan de wokgroenten in ruim water en verwarm deze. Als je verse gember gebruikt: die moet hierbij, bij voorkeur in kleine stukjes en vooraf even gebakken in olie. Snijd de santen in stukjes. 

Voeg, als het water bij de groenten kookt, de currypasta en de santen toe. Laat pruttelen tot de groenten gaar genoeg zijn. Voeg dan de verse taugé toe, en verse lente-uitjes, als je die gebruikt. Het kan zijn dat je op enig moment wat water toe moet voegen, de gedroogde groenten zuigen behoorlijk wat op, dus houd ze goed in de gaten.

Roer rijst en curry door elkaar en verdeel over de etensbakjes. Strooi er een handje cashewnoten overheen.

Eet smakelijk!


Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten