maandag 27 december 2021

rijst en linzen met kokoscurrysaus

Heerlijk comfort-food na een dag wandelen!


Ingrediënten:

Per persoon (tussen haakjes totaal v oor 9 personen)
  • 8 gram specerijenmix (zie hieronder) (70 gram)
  • 7 gram gedroogde aubergine (65 gram)
  • 5,5 gram zonnebloemolie (50 gram)
  • 20 gram kokosmelkpoeder (200 gram)
  • 67 gram snelkookrijst (603 gram)
  • 67 gram blonde snelkooklinzen (603 gram)
  • 32 gedroogde abrikozen (288 gram)
  • 32 blanke amandelen (288 gram)
Specerijen per persoon:
  • ¼ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • ¼ theelepel garam masala
  • ¼ theelepeln gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel zout

Voorbereiding:

De gedroogde aubergine kun je kopen bij een Turkse supermarkt. Het kokosmelkpoeder kun je bij een toko krijgen. Snelkooklinzen heb ik alleen bij de Carrefour in België kunnen vinden. Het scheelt veel kooktijd dus is erg de moeite waard om ze te vinden, daarmee wordt het een hele snelle en makkelijke maaltijd. Scheur van te voren de aubergine in stukjes. Snijd ook de abrikozen in kleine stukjes. Bak de amandelen in een laag olie goudbruin en laat daarna goed uitlekken en afkoelen op keukenpapier, ze moeten daarna goed knapperig zijn. Snijd ze vervolgens ook in kleine stukjes. Doe de olie in een goed afsluitbaar plastic flesje.

Recept:
  1. Doe de gedroogde aubergine en de linzen in een pan met ruim koud water en breng dit aan de kook. Zorg ook dat je water bij de hand hebt om zo de saus mee te maken
  2. Doe na twee minuten koken ook de rijst in de pan en laat 8 minuten meekoken
  3. Doe in de tussentijd de olie in een andere pan om de saus te maken, bak hierin de specerijenmix een minuut of twee in de hete olie
  4. Voeg vervolgens 120 ml water per persoon toe en de stukjes gedroogde abrikoos en breng dit mengsel aan de kook
  5. Knijp intussen alle klontjes uit het zakje met kokosmelkpoeder en houd een vork in de aanslag
  6. Voeg het kokosmelkpoeder toe en roer en kook een paar minuten door (er mogen geen klontjes in zitten)
  7. Giet de rijst, linzen en aubergine af en voeg daarna de saus toe
  8. Serveer met de amandelen.
Recept van: Mirtele


Geen opmerkingen:

Een reactie posten