maandag 27 december 2021

Zeewierloempia’s

Ook lichtgewicht eten uit je rugzak kan reuze culinair zijn! Dit kleine voorgerechtje is het bewijs. Probeer het en verras je reisgenoten!

Ingrediënten:
Per persoon (tussen haakjes totaal voor 9 personen)
  • 2 gram Gedroogde zeewier salade (18 gram)
  • 6 gram Sojasaus (55 gram)
  • 2,5 gram Sesamzaadjes (21 gram)
  • 10 gram Rijstpapier 16 cm (incl. inpakkarton) (87 gram)

Voorbereiding:
Je kunt gedroogde zeewiersalade kopen bij sommige toko’s. Je hebt rijstpapiervellen nodig van 16 cm, ook die kun je bij sommige toko’s kopen. Verpak de rijstpapiervellen van te voren goed (bijvoorbeeld tussen twee stukken karton), dan kunnen ze niet kapot gaan tijdens de reis. Doe de sojasaus in een goed afsluitbaar plastic flesje.

Recept:
  1. Je hebt twee eetkommen en een bord nodig om dit gerecht te bereiden, doe koud water in allebei de eetkommen
  2. Doe het gedroogde zeewier in één van de kommen en laat vijf minuten weken
  3. Giet daarna af, knijp het vocht eruit en roer de sojasaus en sesamzaadjes door het zeewier
  4. Week in de andere kom steeds een rijstpapier loempiavel, ongeveer vijf seconden. Laat daarna en half minuutje op het bord liggen
  5. Maak de loempia door een beetje vulling aan de onderkant te leggen, de zijkanten naar binnen te vouwen en de loempia op te rollen.
Recept van: Mirtele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten