zondag 7 juni 2020

Frambozenpudding

Het grote geheim van originele rugzakrecepten waarmee je je tochtgenoten kunt verrassen, is vooral je ogen goed open houden in de winkels. In toko's, de xenos en supermarkten in het buitenland vind je vaak allerlei bijzondere gedroogde groenten en zakjes met poeder-gerechten.

Zo vonden we in Noord-Italië de Himbeer-Sahne-Creme van dr. Oetker. Een heerlijk romige pudding. We hadden nu één pakje en aten het als toetje, met wat gedroogde vruchtjes. Maar als we dit nog een keer tegenkomen in de supermarkt, kopen we zeker een hele stapel! En dan gaan we experimenteren met taartjes, tiramisu en laagjespudding met lange vingers!

Ingrediënten:
  • 1 zakje Himbeer-Sahne-Creme van dr. Oetker
  • melkpoeder, voor 250 ml koud melk
  • gedroogde aardbeien, of ander (rood) fruit

Laat de vruchtjes een tijd wellen in warm water.

Meng het poeder met de melk in een grote kom en klop het met een garde in een paar minuten goed stijf. Verdeel de helft van de pudding over de schaaltjes en dek af met een laagje aardbeien. Verdeel vervolgens de rest van de pudding over de schaaltjes. Laat de pudding tenminste een uur opstijven op een koele plaats.


Smullen maar!

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten