zondag 14 mei 2023

Parelgort met Marokkaanse twist

Ingrediënten, voor 6 personen:
  • 600 gram parelgort
  • 200 gram sojabrokjes (groot / klein, net wat verkrijgbaar is bij jouw winkel)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 600 gram tutti frutti
  • 3 eetlepels Ras-el-Hanout

Voorbereiding:

Hier kun je thuis als mee beginnen, daar heb je wellicht betere keukentools dan op de camping.
Snij de grote sojabrokken in kleine stukjes en voeg ze samen met de kleine sojabrokjes. Snij (of knip met een schaar) de tutti frutti in stukjes. 

Doe de soja in een ruime pan en laat de brokjes zo lang mogelijk in water wellen. Zo zijn ze al zacht als je begint met koken. 

Spoel de parelgort schoon met een ruime hoeveelheid koud water.


Recept:

Kook de parelgort samen met de soja en (een) blokje(s) groentebouillon in een pan in 20-25 minuten gaar. Om brandstof te besparen kun je de hooikist-methode gebruiken en de pan, nadat het even heeft doorgekookt, inpakken in truien / slaapzak, zodat de inhoud verder kan garen.

Als de gort gaar is, giet je het overtollige water af. Voeg de tutti frutti en kruiden (naar smaak) toe en meng alles goed. Doe niet alle kruiden er tegelijk bij, maar beetje bij beetje totdat het lekker smaakt.


Besaha! Eet smakelijk op z'n Marokaans!


Recept van: Marloes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten