zaterdag 27 mei 2023

Griesmeel-kokos toetje

Toetjes hebben altijd voorrang! Een heerlijk toetje, dat we improviseerden van de ingrediënten die voorhanden waren. Het was een succes, en zeker voor herhaling vatbaar!

De combinatie met kokosmelk i.p.v. gewone melk(poeder), maakt het toetje lichter/aantrekkelijker van smaak, en is ook nog eens verfrissend. Dus zeker een toetje voor een zomerse dag!

Voor 8 personen
  • 2 pakjes Koopmans griesmeel
  • kokospoeder voor 1 liter
  • 200 gr (of meer) gedroogd fruit, zoals abrikozen. In kleine stukjes gesneden.
  • een leuke decoratie: dr.Oetker unicorn mix, of gewoon hagelslag!
Gebruik de kant en klare pakjes van bijvoorbeeld Koopmans en volg het recept. Hier zit al suiker bij voor de juiste smaak. Gebruik dus kokosmelkpoeder in plaats van gewone melk. Voeg de vruchtjes na het koken toe. Wij gebruikten abrikozen. Cranberries of krenten is een een goed alternatief, of een maak er een combinatie van.

Wanneer je bang bent dat het toetje aanbrandt, kun je de griesmeel in water bereiden en de kokosmelkpoeder pas op het eind toevoegen, als het al zo goed als klaar is. Nog heel even de kook erover, goed roeren, en dan het vuur uit.

Koel de gekookte griesmeel door de pan in bijvoorbeeld een andere pan gevuld met koud water te zetten. Wanneer er genoeg pannen zijn, maak het toetje als eerste, zodat het rustig kan afkoelen. Of verdeel het over de bakjes en laat dan afkoelen.

Versier het toetje met de vrolijk gekleurde decoratie, en smullen maar!


Recept van: Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten