zondag 7 juli 2024

Appel-toetje met bastognekoek

Dit heerlijke toetje is een variant op de apple-crumble. Het is een lactose-arme variant, zonder melkpoeder, maar met andere lekkere ingrediënten.

Ingrediënten voor 11 personen:
  • 134 gram gedroogde appeltjes (wij hadden 6 stuks thuis zelf gedroogd in de voedseldroger)
  • 110 gram custard (variatie: griesmeel)
  • kokosmelkpoeder (zie per soort hoeveel je nodig hebt voor deze hoeveelheid custard en hoeveel water er dus bij moet) (te koop bij de toko)
  • 140 gram suiker
  • kaneel naar smaak (of gebruik wat uit het ontbijtpakket)
  • 11 stuks bastogne koeken gekruimeld.

Wel de appeltjes een tijdje in water. Je kunt het in warm of koud water wellen. Het hoeft niet de hele tijd op het vuur, maar het is wel lekker om ze voor het eten even op te warmen. 

Maak de custard met water. Voeg zodra de custard heeft gekookt, de kokosmelkpoeder toe. Kook dit nog even een minuutje door. Blijf goed roeren. Doordat je het eerst in water kookt, en de kokosmelkpoeder pas later toevoegt is de kans op aanbranden kleiner, maar goed roeren blijft belangrijk.
 
Verdeel de custard over de bakjes, met daarna de appeltjes er overheen. Als laatste geef je ieder bakje een topping van gekruimelde koekjes! Smullen maar!


Recept van: Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten