dinsdag 11 oktober 2011

Krenten-zadenkoekjes

100 gram zonnebloempitten
100 gram sesamzaadjes
Halve kop krenten
8 eetlepels diksap (of moutsiroop, of ahornsiroop)
120 gram gebuild meel (dit is 85% volkorenmeel, te koop in de natuurvoedingwinkel)
100 gram fijne havervlokken
Halve theelepel zout
6 eetlepels gesmolten boter
Ingevette bakplaat en een oven

Bereiding: Verwarm de oven 180 °C. Kook de krenten in een klein bodempje water met het zout. Zodra het kookt; gas uitdoen. Rooster de zaden in een droge koekenpan totdat ze wat opbollen, ze hoeven niet heel bruin te worden. Roer alle ingrediĆ«nten door elkaar en voeg eventueel nog wat water toe als het deeg te droog is. Je moet er balletjes van kunnen maken. Leg de balletjes
op een ingevette bakplaat en druk ze uit tot koekjes. Bak ze 15 minuten.

Recept van Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten