Seitan door de bami |
seitan rolletjes aan de kook |
- 200 gram glutenpoeder (te koop bij molens en toko's)
- 50 ml ketjap
- 50 ml water
- eventueel een bouillonblokje
- olie om in te bakken
een doorgesneden rolletje seitan |
Meng het glutenpoeder met de ketjap en een klein beetje water. Kneed het goed, totdat het een elastisch geheel is. Wanneer het te droog is, kun je nog een beetje water toevoegen. Probeer bij het vocht half water en half ketjap te doen, er is niet zoveel vocht nodig. Wanneer je te veel ketjap toevoegt, brandt de seitan aan. Wees hier dus zuinig mee. Breng ondertussen in een grote pan water (of beter: bouillon) aan de kook.
gebakken stukjes seitan |
Maak, voorzover dat gaat, rolletjes/worstjes van de seitan. Het deeg is lastig vormbaar. Kook ze een paar minuten, totdat ze gaar zijn. Om te controleren of ze al goed zijn, kun je een van de worstjes uit de pan halen en even doormidden snijden (en proeven). Wanneer het niet meer naar deeg smaakt, is het goed.
Laat de seitan afkoelen en (vooral) heel goed uitlekken. Ze moeten zo droog mogelijk zijn. Snijd de seitan dan in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan, en bak de stukjes seitan. Daarna kun je het door de rest van je maaltijd mengen. Eet smakelijk!
Recept van: Aukje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten