dinsdag 3 juli 2012

Pasta met sojabrokken


Na een lange wandeldag is pasta altijd goed!

  • 1 zakje sojabrokken per 4 personen (te koop bij de toko, natuurwinkel en iedere supermarkt in Oost-Europa 
  • 1 miniblikje tomatenpuree per 4 personen (of anders met lichtgewicht tomatensoep/sauspoeder een lekkere saus maken) 
  • 100 gram volkorenspaghetti per persoon 
  • zwarte olijven, zonder pit (liefst die met rozemarijnsmaak: van die gevacuümeerde bakken van de turkse super, 500 g is voldoende voor 12 personen) 
  • scheutje balsamico azijn 
  • rozemarijn 
  • peper 
  • gedroogde of gebakken uitjes 
  • bouillonblokje(s) 
  • eventueel een lepeltje pesto 

Week de sojabrokken in water. Snijd de olijven in plakjes. Kook de spaghetti in water met bouillon. Giet de sojabrokken af. Giet nu de spaghetti af maar bewaar het vocht. Meng de tomatenpuree, sojabrokken, olijven en uitjes door de spaghetti. Verdun het mengsel met het apart gehouden afgietwater tot een mooie sausdikte. Breng het vervolgens op smaak met rozemarijn, een scheutje balsamico en peper.

Breng het nog even aan de kook en laat het nog een minuutje pruttelen om het zuur van de azijn kwijt te raken. Als je pesto hebt: een lepeltje pesto erdoor maakt dit recept nog lekkerder!

Recept van: Joske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten