zondag 12 mei 2013

Luxe banketbakkersroomtoetje

Een heerlijk (en) luxe toetje, de finishing touch van elke rugzakmaaltijd!

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 zakje banketbakkersroom van dr. Oetker (bij de bakspullen in elke supermarkt)
  • 100 gram gedroogde cranberry's
  • 8 bastognekoeken
Zet als je begint met koken de cranberry's in de week in water. Verkruimel de bastognekoeken. De rest hoef je pas te doen als je het toetje gaat eten.

Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking, er hoeft alleen water bij. Verdeel daarna in bakjes of mokken. Volgens de verpakking moet je de banketbakkersroom 5 minuten laten opstijven, dat komt gelukkig niet zo nauw. Strooi eerst de cranberry's er overheen en daarna de koekkruimels. Klaar!


De hoeveelheden komen niet precies, en eventuele restjes zijn goed als opleuk door het ontbijt de volgende ochtend. De cranberry's zijn veruit het zwaarst, dus als je erg op gewicht zit neem je daar niet te veel van mee. Je zou prima iets anders dan cranberry's en bastognekoeken over de room kunnen strooien, maar de zware zoete room en het fruitige van de cranberry's samen met de crunch van de koeken is moeilijk te overtreffen. 

Recept van: Maaike en Rianne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten