dinsdag 25 oktober 2011

Pompoencurry

Heerlijk herfst/wintereten voor een weekendje weg. Er zijn vast genoeg sterke mannen die een pompoen in hun rugzak willen. Vergeet niet om een goed mes mee te nemen zodat je de pompoen kunt slachten. Blokhutten etc. zijn vaak niet zo goed voorzien. Het recept is voor vier personen, maar je kunt makkelijk meer maken. Opeten met naan-achtig brood of rijst.

  • Een kleine pompoen
  • bakolie
  • kerriepoeder
  • handje (15 gram) versie koriander, fijngehakt. Tip: koop deze bij de Mediterrane supermarkt en niet bij de gewone supermarkt. Je hebt veel meer koriander voor minder geld.
  • een ui, gesnipperd
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • zak 450 gram diepvriesdoperwten. Doe er een extra plastic zak omheen, ze ontdooien onderweg.


Snijd de pompoen doormidden, verwijder pitten en draadjes en hak het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg het kerriepoeder en de poempoen toe en roerbak ongeveer vijf minuten. Schenk er 200 ml water bij, voeg de korianderstelen toe en stoof de pompoen afgedekt tien minuten. Voeg dan de tuinerwten en de yoghurt toe en breng het gerecht al omscheppend aan de kook. Serveer de pompoencurry met het brood  of de rijst. Strooi de fijngesneden koriander erover.

recept van: Karolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten