- handje pijnboompitten
- half potje pesto (een glazen potje is niet heel handig, maar tijdens dit fietsweekend namen we dat maar voor lief...)
- 250 gram verse pasta tortelloni verdi (van de AH, gevuld met ricottakaas en spinazie)
- een stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
- eventueel nog wat (parmezaanse) kaas
Rooster de pijnboompitten in een droge pan, zodat ze nog meer smaak krijgen. Zet de pitten even apart totdat de rest van de maaltijd ook klaar is (als je niet genoeg pannen hebt, doe je de pitten even in je beker). Breng voldoende water aan de kook, en voeg de pasta toe. Laat even doorkoken en zet het vervolgens in een slaapzak om verder te laten garen. Breng in een andere pan de broccoli met wat water aan de kook. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en meng je de pesto erdoor. De broccoli zal inmiddels ook wel gaar zijn, dus giet deze ook af. Verdeel de pasta over de borden, daarna de broccoli en tot slot de pijnboompitten erover! Voeg eventueel naar smaak nog wat kaas toe.
Recept van: Roos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten