dinsdag 8 mei 2012

Vegetarische gehaktballetjes in verschillende smaken


Ingredienten:
  • Bioburger Braadmix (van Joannusmolen, verkrijgbaar bij de natuurwinkel, of in het bio-productenschap van de Jumbo)
  • olie
Basisrecept:
Meng de mix met water en draai er platte balletjes van. Bak ze in de olie. Het gaat wel een beetje aanbakken, maar het is de moeite waard. Tenminste: als je een van de onderstaande varianten maakt. Zonder toevoegingen is het resultaat lekker, maar een beetje saai.

* Sate-balletjes: voeg satekruiden en een scheutje ketjap (voor de luxe-kampeerder) toe
* Italiaanse gehaktballetjes: voeg tijm, rozemarijn, oregano toe
* Tuin-van-Toscane balletjes: voeg mix voor 'dipper' met smaak 'Tuin van Toscane' toe. Verkrijgbaar in potje bij de Xenos
* Siciliaanse balletjes: zoals de variant hierboven, maar dan met dipper met smaak 'Siciliƫ melange'
* Marokkaanse balletjes: met komijn, chili, beetje kaneel

Recept van: Jessie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten